Dorpswoningen Golfarrangement: de ultieme vakantie

Liefhebbers van de golfsport kunnen in de regio Zuidoost-Brabant hun hart ophalen. Op slechts enkele tientallen kilometers van de Dorpswoningen bevinden zich diverse schitterende golfbanen. Van banen met een rijke historie tot relatief nieuwe golfbanen. Genoeg te ontdekken!

Onze dorpswoningen staan in Leenderstrijp, leende, Valkenswaard en Borkel,  sfeervolle dorpskernen ten zuiden van Eindhoven.

Speciaal voor golfliefhebbers – en hun partners – hebben we twee aantrekkelijke arrangementen samengesteld. Combineer een verblijf in een van onze luxe Dorpswoningen met een sportieve verkenning van deze golfregio. Zelfs je hond is welkom. En natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.

Golfarrangement 1

 • Aankomst in uw Dorpswoning
 • Greenfee voor een golfbaan naar keuze*
 • 1x een ‘gevulde portemonnee’, als bijdrage aan een diner in een restaurant naar keuze
 • Overnachting in uw Dorpswoning
 • Geheel verzorgd ontbijt in uw Dorpswoning

Prijs € 195,- p.p. Aankomst is mogelijk op dinsdag, woensdag of donderdag vanaf 10 uur, vertrek voor 10 uur de volgende dag.

Golfarrangement 2

 • Aankomst in uw dorpswoning
 • 2 x Greenfee voor een golfbaan naar keuze*
 • 1x een ‘gevulde portemonnee’, als bijdrage aan een diner in een restaurant naar keuze
 • 1x Dinermand: onze huiskok stelt persoonlijk een maaltijdmand voor u samen met verse ingrediënten voor een heerlijke, zelf te bereiden maaltijd.
 • 2x Overnachting in uw Dorpswoning
 • 2x geheel verzorgd ontbijt in uw Dorpswoning

Prijs € 350,- p.p. Aankomst is mogelijk op dinsdag of woensdag vanaf 10 uur, vertrek voor 10 uur op de derde dag.

Partners genieten mee!

Niet iedereen speelt golf. Juist daarom is het Dorpswoning Golfarrangement zo aantrekkelijk. Bij ons heb je immers een heel huis én een tuin tot je beschikking. Riant, gezellig en comfortabel. Alle rust en ruimte om te doen waar je zin in hebt, en een compleet ingerichte keuken voor het bereiden van je favoriete drankjes en snacks. Op elk moment van de dag.

Gezellige avonden
Overdag heb je alle tijd om te wandelen of fietsen in het Leenderbos. ’s Avonds, als iedereen terug is van een ontspannen dag buiten, zit je heerlijk buiten bij een kampvuurtje of binnen bij de kachel. Muziekje, drankje, goed gezelschap… Als dat geen vakantie is?

Voor partners die niet golfen bereken wij een aangepast tarief!

Deelnemende golfbanen*

Kom golfen en logeren bij De Dorpswoning!

Ons golfarrangement staat garant voor een ontspannen vakantie. Na een dag op de golfbaan is het heerlijk ’thuiskomen’ in de riante Dorpswoningen. Geniet na van de dag met een drankje in de tuin of bij de open haard. Kom op krachten bij een heerlijk diner, en rust goed uit in onze heerlijke bedden. Zodat u de volgende dag weer optimaal kunt genieten.

Golfclub Haviksoord, Leende

Deze golfclub bestaat sinds 1975 (baan 26 in het NGF systeem). Het was de eerste volwaardige commerciële golfbaan van Nederland. Op Haviksoord kwam en komt men voor de golfsport. In 1976 werden de eerste 9 holes aangelegd: gedeeltelijk in bestaand bos, gedeeltelijk op landbouwgrond. In 2006 werd de baan uitgebreid naar 18 holes. De nieuwe holes zijn alle aangelegd in bestaand bos, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van het aanwezige landschap.

De golfbaan is in uitstekende conditie, met extra aandacht voor de kwaliteit van de Struisgras (Bent) greens, wat de nodige investeringen vergt. De baan vormt voor zowel de gemiddelde als de geoefende speler een uitdaging. Geen groot clubhuis, maar gezellig en compact. Je kunt er terecht kan voor een hapje en een drankje.

 

Golfbaan De Swinkelsche, Someren

Golfbaan de Swinkelsche is een 27-holes golfbaan naar een ontwerp van de Nederlandse golfarchitect Frank Pont. Natuur, rust en ruimte typeren deze golfbaan! Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en grote bunkers met grillige randen, bos, heide, water; dat is De Swinkelsche. Zowel de 18 holes Championship Course als de 9 holes PAR-3 baan zijn zeer gevarieerd, waardoor de golfer zich nooit zal vervelen. De golfbaan is zo aangelegd dat er het gehele jaar met buggy en trolley gespeeld kan worden op zomertees en zomergreens, waardoor de baan het hele jaar door qualifying is! De baan ligt op een 90 hectare groot terrein dat deels uit bos en deels uit voormalig akkerland bestaat.

Sinds oktober 2013 heeft deze baan de A-status van de Nederlandse Golf Federatie. De drivingrange is een aquarange, dat wil zeggen dat men de ballen naar een vijver slaat.

 

Golfbaan ’t Woold, Asten

Golfbaan het Woold is gelegen aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel en telt twee golfbanen: de Vier Eijckenbaan met 18-holes (par 72) en de Gezandebaan met 9 korte holes (par 27).

De Vier Eijckenbaan werd in 2011 aangelegd. Baanarchitect Han Wessels creëerde hiermee een uitdagende golfbaan voor beginnende golfers, maar ook voor gevorderden en scratchspelers. De baan bestaat uit vier afwisselende zones, een boszone, een waterzone, een heidezone en een natuurzone. Beide lussen van negen holes van de Vier Eijckenbaan doorlopen alle zones. De baan beschikt tevens over alle oefenfaciliteiten, waaronder een nieuwe drivingrange, putting greens en een chipping green.

 

Andere golfbanen in de regio

Onze regio telt uiteraard nog veel meer aantrekkelijke golfbanen, onder andere in Eindhoven, Weert en net over de grens met België. Ook die kun je combineren met een verblijf bij De Dorpswoning. Laat ons weten wat de wensen zijn en wij gaan voor je informeren.