NIEUW: Dorpswoning Op Niveau 4

Vakantiewoning in een oude schuur

In een oude schuur

Hij staat er al meer dan een eeuw. Halverwege de tuin. Vroeger stonden er paarden in, later oude auto's en de laatste jaren gebruikten we 'm als klusruimte en opslag voor meubels van Dorpswoningen. En ineens wisten we: dit IS een Dorpswoning. Hier kun je in slapen, genieten, vakantie vieren. Met een beetje liefde en wat aanpassingen maken we van deze oude schuur een compleet nieuwe happy place. Waar wachten we nog op?

Het klinkt natuurlijk simpeler dan het is, want een Dorpswoning is van alle gemakken voorzien. Gemakken die je niet aantreft in schuren, en al helemaal niet in een schuur van meer dan honderd jaar oud. Maar op een of andere manier zagen we het helemaal voor ons. Alsof de keuken, badkamer en slaapkamers er al in zaten.

Transformatie tot Dorpswoning

Transformatie

Dat werd dus verbouwen. Grondig. Om te beginnen moest ALLES eruit. Weet je hoeveel spullen er in een keukenlade passen? Dat je alles eruit haalt en denkt: hoe dan? Nou, bij een schuur is dat net zo maar dan in het groot. Weken waren we bezig om alles eruit te halen, te sorteren en een nieuwe plek te geven. Van stort tot Marktplaats en alles wat ertussen zit. Leuk om te doen, zo'n ontdekkingsreis door je eigen spullen. En toen het klaar was, zagen we de enorme ruimte. Wauw. 

Van daaruit bouwden we de boel weer op. Meten, tekenen, plannen maken. De keuken en badkamer waren als eerste klaar (stiekem staan ze er al een jaar in). Slaapkamers moesten we maken, net als een vaste trap naar boven. Met elke stap werd het minder een schuur en meer een huis. Een knus huis met veel meer ruimte dan je voor mogelijk zou houden. Een plek waar je met vier personen heerlijk kunt genieten, van en met elkaar. 

 

 

Combinatie van twee Dorpswoningen

Zusje van

Het bijzondere aan deze Dorpswoning is dat ze in de tuin staat van Dorpswoning Op Niveau (6p). En ja, die tuin is dus zo groot dat je er een heel huis in kwijt kunt. In precies 50 stappen loop je van de ene naar de andere Dorpswoning, zonder een weg over te steken. Dat maakt deze Dorpswoning tot het kleine zusje van Op Niveau. En om de familieband duidelijk te maken hebben we haar een soortgelijke naam gegeven: Op Niveau 4

Op Niveau 4 is zowel apart te huur als in combinatie met haar grote zus. De grote tuin is zo ingedeeld dat elke Dorpswoning een eigen, af te sluiten deel heeft. Een boevenpaadje vormt de verbinding tussen de Dorpswoningen en hun tuinen. Huur je beide Dorpswoningen, dan zet je de poort lekker open en gebruik je de hele buitenruimte.  

Deze combinatie maakt dat je samen kunt zijn wanneer je wilt en toch geniet van heel veel privacy. Perfect voor bevriende stellen, gezinnen of grote families. 

Honden welkom bij Dorpswoning Op Niveau

Vanaf april 2024

De verbouwing nadert z'n einde. Als laatste leggen we de vloeren en behangen we de muren. Daarna kunnen we eindelijk los met alle meubels die we hebben gekocht, verzameld en gerestaureerd. De styling van een Dorpswoning is toch wel het allerleukste om te doen. Het wordt - al zeggen we het zelf - echt een snoepje van een Dorpswoning. Een plek waar je in alle rust kunt genieten van rust, comfort en goed gezelschap.

Honden welkom

Natuurlijk zijn je huisdieren hier van harte welkom. Het huis is erop ingericht met voldoende ruimte en een afsluitbare tuin die je in zijn geheel kunt overzien. Hondenharen moet je zelf meebrengen, want onze Gouden Vrouwkes zorgen ervoor dat je bij aankomst altijd een blinkend schoon huis aantreft. Dus ook als je niet van honden houdt, zul je je hier thuis voelen. 

Een paar weekjes nog, dan zijn we zover dat we het interieur kunnen fotograferen om jullie te laten zien wat een fijn plekje dit is. We kunnen niet wachten tot de eerste gasten op de stoep staan. Op Facebook en Instagram nemen we jullie mee in de laatste fase van dit heerlijke project. Volg @Dorpswoning ons om niets te missen!

Ook interessant
Culinair genieten vanuit je Dorpswoning

Culinair genieten vanuit je Dorpswoning

Vakantie en lekker eten: ze horen bij elkaar. Of je nu uit gaat of zelf in de keuken wilt staan, wij wijzen je de weg naar de beste adresjes én koks in onze regio.
Sportzomervakantie

Sportzomervakantie

Kijk jij graag naar sport op tv? Dan kijk je vast uit naar deze zomer met het EK voetbal en de olympische spelen. Je tv mee op zomervakantie nemen gaat misschien wat ver, maar wij hebben een goed én gezinsvriendelijk alternatief. 
Verborgen parels van Eindhoven

Verborgen parels van Eindhoven

Hou jij van de stad maar ook van rust en ruimte? Plan dan een citytrip vanuit je Dorpswoning. Logeer in een groene omgeving en reis in minder dan een halfuur naar hartje stad. Wij verklappen je de leukste hotspots!