Als je veel van je vrije tijd in eigen land doorbrengt, zoek je natuurlijk naar de leukste uitstapjes en bestemmingen. Wij geven je graag wat tips voor activiteiten die je vanuit je Dorpswoning kunt ondernemen. Geschikt voor grote én kleine mensen. Het is slechts een greep uit alle mogelijkheden maar genoeg voor een eerste indruk. Let’s go!

Huur een e-scooter

Dit heb je altijd al eens willen doen: lekker rondtoeren met de populairste e-scooter van dit moment, de E-chopper! Fluisterstil waardoor je optimaal kunt genieten van al het moois in onze omgeving. Rijden is eenvoudig, besturen mag vanaf 16 jaar. Je huurt ze per 2 of 3 uur en kunt dit uiteraard ook combineren met een stop bij een gezellig café of restaurant.

Ga wandelen (ja echt!) met de kids

Aan de overkant van het bos, net over de Belgische grens, vind je Domein De Bever. Een gezellige uitspanning waar je lekker kunt eten, drinken, spelen én wandelen. Nu denk je waarschijnlijk: daar krijg ik de handen niet voor op elkaar. Weet dan dat je onderweg onder andere een tokkelbaan, schommelband en looptouw tegenkomt. Dus vinden jouw kinderen wandelen echt oeoeoeoersaai? Neem ze dan mee hiernaartoe. Wedden dat ze het geweldig vinden?

Huur een koets

Stap in bij de Achelse Koetsier en laat je meevoeren naar onbekende plekjes en grootse avonturen! De koetsier is een echte verhalenverteller. Hij neemt je mee op grensoverschrijdende ritten doorheen natuur en cultuur. Ideaal voor families en vriendengroepen die eens iets anders willen. En vergis je niet: dit is zeker niet alleen zitten en achterover leunen. De paarden houden er stevig de pas in. En neem maar van ons aan: dat geeft echt een kick! 

Huur een kubel!

Met zoveel vrije ruimte om je heen is de verleiding groot om op ontdekking te gaan . Hoe leuk is het om nu eens voor een ander vervoermiddel te kiezen. De Volkswagen Kubel is een heerlijke ouderwetse cabrio die je zelf mag besturen (21+). Aan de hand van een roadbook toer je via smalle landweggetjes en knusse dorpskernen door het mooie Brabantse land. Plezier gegarandeerd!

Ontdek Strijp S

Je zou het misschien niet zeggen, maar bij elke Dorpswoning ligt de stad om de hoek. Na een busrit van een kwartiertje sta je midden in bruisend Eindhoven, en iets verderop ligt Strijp S. Dit unieke stukje industrieel erfgoed is dé creatieve hotspot voor wonen, winkelen en werken. Struin over de (overdekte) versmarkt, ga uit eten, bezoek de ontdekfabriek (voor de kids!) en verwonder je over de creativiteit van jonge ondernemers bij Urban Shopper. Strijp S is echt alles wat je niet verwacht.

Je ziet: jong en oud, kleine en grote gezelschappen, iedereen vermaakt zich bij De Dorpswoning. Op de tablet die tijdens je verblijf tot jullie beschikking staat, vind je onze app met nog meer tips voor uitstapjes en bezienswaardigheden. En mocht je iets bijzonders willen, wij denken graag met je mee.

Vergeet niet af en toe een rustdag in te plannen!

Liefs,
Ellen en Lian