Toen Nederland half maart ‘op slot’ ging, was thuis voor veel mensen ineens ook een kantoor; een plek waar gewerkt werd. De dagelijkse gesprekken met collega’s bij het koffie-apparaat maakten plaats voor online vergaderingen vanaf de bank. Zwoegen op een klus terwijl je partner tegenover je met collega’s zat te bellen. Steeds opnieuw je concentratie kickstarten nadat je een van de kinderen had geholpen bij hun rekenwerk. Laten we eerlijk zijn: dat viel niet altijd mee.

Maar gelukkig, die tijden zijn voorbij. Dat wil zeggen: de kinderen gaan weer naar school en we werken weer deels op kantoor. Maar thuis blijft voor veel mensen een parttime werkplek. En zolang iedereen z’n ding doet, is het wel vol te houden. Alleen die schoolvakanties, dat blijft toch een dingetje.

Iedereen thuis

Binnenkort is het herfstvakantie, niet veel later volgt de Kerstvakantie. Ouders met schoolgaande kinderen zullen er met gemengde gevoelens naar uitkijken. Natuurlijk is het heerlijk om even van het gas af te gaan. Geen schoolrun in de ochtend of in drie etappes avondeten in verband met voetbaltraining. Maar als de kinderen vrij zijn en het huis weer overnemen, hoe kom jij dan aan je werk toe? Wat blijft er over van je thuiskantoor als iedereen tegelijk heeft ingecheckt?

Andere omgeving

De ultieme oplossing is natuurlijk: zelf vrij nemen. Neem die overgebleven vrije dagen alsnog op en ga eropuit! Boek een Dorpswoning en geniet met elkaar van de prachtige natuur. Hoe heerlijk om na al die maanden thuis eens samen in een andere omgeving te zijn. Een ander rondje te lopen met je hond, die trouwens ook van harte welkom is. ’s Avonds op een bank te ploffen die net zo comfortabel is, in een woonkamer die net zo huiselijk is, maar wel op een ander, uniek adres.

Voor het weer hoef je het niet te laten. Garanties worden niet gegeven natuurlijk, maar de afgelopen jaren deed de herfst qua weer niet onder het voorjaar. En de Kerstvakantie? Bij elke Dorpswoning vind je een buitenhaard of vuurkorf (behalve bij Het Atelier vanwege de rieten kap) en bijna overal* is ruimte voor een hottub (optie). Need we say more?

* Muv Dorpswoningen De Zeelberg en Het Atelier.

Thuiswerkvakantiehuis

Zie je het niet zitten, een hele week met z’n allen in een vakantiehuis? Of zit het er toch niet in qua vakantiedagen? Overweeg dan eens om een Dorpswoning een deel van de vakantie als kantoor te gebruiken. Breng er bijvoorbeeld samen een lang weekend (of de Kerstdagen) door en stuur dan iedereen naar huis. Zo heb je alle rust en ruimte voor nog een paar productieve dagen op een inspirerende plek. De eettafel is in een handomdraai omgetoverd tot bureau. Of de tuintafel, zo je wilt. Wifi is aanwezig en voor je ontspanning hoef je alleen maar uit het raam te kijken. Of de deur uit te wandelen. Of… pak de fiets!

Jij mag het zeggen!