Nuenen Vincent van Gogh

Op de fiets Vincent van Gogh achterna?

2015 was het jaar van Vincent van Gogh. Verschillende Europese steden herdachten het 125e sterfjaar van Van Gogh. Niet alleen de steden, ook in ons Brabant was er veel aandacht voor het erfgoed en het levensverhaal van Vincent. Het mooie is, het houdt niet op in 2016. Onlangs is de Van Gogh Fietsroute verkozen tot Europese fietsroute van het jaar 2016!

Fietsen in Brabant

Vanuit onze Dorpswoningen (link) fiets je direct de natuur in, het Leenderbos ligt aan het eind van de hoofdstraat van Leenderstrijp (link naar stukje op website over Leenderstrijp). Fietspaden gaan langs heidevelden, uitgestrekte vlaktes en door de bossen, even de grens over met België en weer terug. Veel van onze gasten zijn keer op keer verrast door de schoonheid van de omgeving. Het leuke is dat de natuur afgewisseld wordt door charmante Brabantse dorpjes waar altijd wel een gezellig dorpscafé geopend is voor de koffie, lunch of een borrel op het terras. (Weet je nog, ‘het leven is goed in het Brabantse land’…).

Fietsroute Vincent van Gogh

De fietsroute van Van Gogh is maar liefst 335 kilometer lang en laat je niet alleen maar genieten van Vincent’s verleden, maar ook van ons mooie Brabant. De mooiste fietspaden zijn geselecteerd en leiden je langs landschappen die de beroemde schilder vereeuwigde op het witte doek. Heel handig, je hoeft de 335 kilometer niet in 1 x te fietsen. De route bestaat uit 5 kortere dag etappes, gebundeld in een handig boekje met uitneembare kaarten.

Onze vakantiewoningen als uitvalsbasis

Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: “Met de Van-Gogh fietsroute treed je niet alleen in de voetsporen van onze Meesterschilder, het is tevens een unieke manier om onze prachtige provincie te ontdekken.’ Je ontdekt en beleeft Brabant nog beter, wanneer je blijft overnachten in een van onze Dorpswoningen (link naar het aanbod Dorpswoningen)! Een goede uitvalsbasis voor de fietsroutes en een comfortabel thuis na een inspannende dag. Er is meer dan genoeg plaats om je fiets veilig stallen en/of op te laden. Wanneer je liever niet met eigen fiets komt, huren we met alle plezier fietsen voor je.

De etappe Nuenen ligt op slechts 10 kilometer van onze vakantiehuizen. Deze etappe is 56 km en brengt je al fietsend langs ruim 22 locaties die in Nuenen en omgeving aan Van Gogh herinneren. Hij woonde en werkte hier van 1883 tot  1885.  Hier schilderde hij o.a. de beroemde Aardappeleters.

Voor meer details over de Van Gogh fietsroute ga je naar visitbrabant.nl/vangoghfietsroute. Hier kun je tevens het routeboekje downloaden.

VGB_brochure_COVER_DH.indd