Wie in de buurt van een bos woont, weet wat voor heerlijke plek dat is. In zomer en winter. Bij zon, kou en zelfs in de regen. Ontspannen is in het bos helemaal niet moeilijk, al doen de meeste mensen dat juist het liefst door zich in te spannen. Lopen, fietsen, paardrijden: gewoon lekker actief buiten bezig zijn.

Kilometers door het bos

Het Leenderbos is enorm gevarieerd. Niet alleen qua planten en dieren, maar ook qua routes. Wat het ook is dat jij wilt doen, in ‘ons’ Leenderbos kan het. Je vindt er honderden kilometers aan wandel-, fiets- en ruiterroutes. Voor mensen die het rustig aan doen én voor sportievelingen die de uitdaging zoeken. En er is zo veel ruimte dat je steeds weer een andere route kunt kiezen. Zo blijft het leuk om de bossen in te gaan.

Voor ieder wat wils

Voor wandelaars met kinderen heb je het huttenbouwbos en de zandverstuiving. Wandelaars met hond worden heel blij van het grote losloopgebied. Ga je liever op de fiets? Dan kun je kiezen uit allerlei gevarieerde tourroutes langs gezellige terrasjes en mooie vennen. Zelfs een uitstapje over de Belgische grens ligt binnen de mogelijkheden. Pak je het wat sportiever aan, dan zijn de brede fietspaden en vele mountainbikeroutes aan te raden. Voor elk niveau zijn er verschillende uitdagende routes.

Te paard

En dan zijn er nog de ruiters. Sinds de komst van Dorpswoning De Volbloed lijkt het wel alsof het extra opvalt: al die ruiterpaden door het bos. Of je nu aangespannen rijdt of onder het zadel, ook met paarden is het Leenderbos een heerlijk gebied om te ontdekken. Inclusief diverse aanlegplaatsen waar ook je paard welkom is. Genieten dus, voor mens én dier.

Zonder haast

Alle routes staan duidelijk aangegeven, of zijn via kaarten makkelijk te volgen. Natuurlijk helpen we je graag op weg. En omdat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn, is er voor iedereen volop ruimte. Geen filerijden of in optocht door de bossen, maar juist in alle rust en ruimte, op jouw eigen tempo.

Verblijf inclusief stalling

We nodigen je van harte uit om ‘ons’ bos eens te komen verkennen. Tijdens je verblijf bij De Dorpswoning is het bos zelfs zo’n beetje onderdeel van je achtertuin, zo dichtbij ligt het. En voor je fiets, hond of paard hebben we hier ook alle ruimte. Alle reden dus om snel een vakantie te boeken aan de rand van het heerlijke Leenderbos.

Wij genieten er dagelijks van en dat gunnen we jou ook!

Liefs,
Lian en Ellen