Eens in de zoveel tijd gebeurt het: dan ontdekken we een huis en krijgen we meteen kriebels in onze buik. Dat gebeurde dus toen we voor het eerst over de drempel stapten bij onze nieuwste aanwinst: Dorpswoning Het Jagershuis. Een landhuis dat we allebei heel goed kennen – we komen er een paar keer per week langs – maar nu ineens met andere ogen bekijken. Onze eerste gedachte? Dáár zou ik wel op vakantie willen!

Ligging

Het Jagershuis ligt aan de rand van landgoed Valkenhorst. Een prachtig stuk natuur met bossen, heide en vennen. Regelmatig kom je hier de herder tegen met een grote kudde Kempische heideschapen. Maar het is ook het leefgebied van reeën, zwijnen, vogels en allerlei andere diersoorten. Aan de overkant van de weg ligt het Leenderbos. In het eerste gedeelte is zelfs een losloopgebied voor je hond.

Indeling

Maar dan het huis: een sfeervol landhuis dat hoger ligt dan de weg, wat een heel rijk gevoel geeft. Ook binnen zijn er niveauverschillen. Als je door de voordeur binnenkomt, zijn de hal, keuken, toilet en woonkamer gelijkvloers. Via een trapje van vier treden omhoog kom je in een gang met drie slaapkamers en elk eigen sanitair. Neem je vanuit de hal de wenteltrap naar beneden, dan vind je nog eens twee slaapkamers, een gezamenlijke badkamer en een apart toilet. Zo is er in dit huis ruimte voor tien personen. Wat een luxe!

Ook de buitenruimte zit vol verrassingen. Natuurlijk wordt de tuin volledig omheind en zijn er allerlei fijne hoekjes om te zitten. Bijvoorbeeld achter het huis, grenzend aan het bos. Of op het terrasje bij de woonkamer, dat via openslaande deuren in verbinding staat met de tuin. Maar de fijnste plek wordt naar ons idee de buitenkeuken naast het huis. De ideeën die we daarvoor hebben zijn echt waanzinnig leuk!

Goed gezelschap

Wat ons betreft is dit een huis waar heel veel gezelschappen een geweldige vakantie kunnen doorbrengen. Ideaal voor families met kinderen en grootouders, maar ook voor stellen met kinderen. Het interieur krijgt al steeds meer vorm. We laten ons inspireren door het huis en de omgeving. Zo heerlijk om te doen!

Binnen handbereik

Over die omgeving gesproken… Het Jagershuis ligt aan de provinciale weg, vlakbij de aansluiting op de A2 Eindhoven-Maastricht. Qua bereikbaarheid is het dus top. Maar zeker zo bijzonder is dat je logeert aan de grens van een prachtig uitgestrekt bos en heidegebied. Aan de overkant van de weg ligt een mooie manege en binnen loopafstand vind je ook nog eens drie twee verschillende restaurants waaronder een pannenkoekenhuis. Dus wie je ook meebrengt en waar je ook zin in hebt: op vakantie in Het Jagershuis heb je alles binnen handbereik!

Zie jij jezelf hier al logeren?

Coming soon

Het Jagershuis is op dit moment nog ‘under construction’. De verbouwing is in volle gang. Op onze Facebook- en Instagrampagina kun je de ontwikkelingen natuurlijk volgen. En zodra het huis klaar is, showen we alle details waarvan we nu al weten dat jij er net zo verliefd op wordt als wij.

Liefs,
Lian en Ellen