Eens in de zoveel jaar vallen de feestdagen van december in het weekend. Fijn voor degenen die geen zin hebben in al die ‘zondagen’, maar veel mensen missen toch die een of twee extra vrije dagen. Heb je met schoolvakanties te maken, dan is het helemaal apart. Want bij de meeste scholen is 25 december pas de eerste vakantiedag. En dat betekent automatisch dat de kinderen na nieuwjaar nog een hele ‘werkweek’ vrij zijn. Hoe dan?

Omdenken

Een hele week vrij nemen om de schoolvakantie op te vangen, klinkt als een gat in je vakantiebegroting. En dat al in januari, pffff. Maar draai het eens om: het jaar beginnen met een vakantie met je gezin, familie of vrienden. Hoe fijn is dat eigenlijk? Hoeveel goede voornemens kun je al in die week waarmaken? Zoals meer tijd voor jezelf, tijd voor elkaar, sporten, frisse lucht, op tijd naar bed … Zo bekeken is het eigenlijk een cadeautje om vrij te zijn in kalenderweek 1.

Voor ieder een Dorpswoning

Onze vakantiehuizen zijn het hele jaar door te reserveren. Ze zijn er van klein en knus (2 persoons) tot en met groot en gezellig (14 persoons). Allemaal sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Landelijk gelegen, elk op een uniek adres tussen de permanent bewoonde huizen. Je bent dus op vakantie maar in feite gewoon ’tijdelijk verhuisd’ naar een schilderachtig dorpje in de Brabantse Kempen. Geen drukte, geen moetjes. Wel rust, ruimte en genoeg te doen voor jong en oud. In onze app vind je allerlei suggesties voor sportieve, culturele en sportieve uitstapjes. Maar lekker ’thuis’blijven kan natuurlijk ook. En wat helemaal handig is: huisdieren zijn van harte welkom!

Perfecte middenweg

Maar wat nu als je werk het niet toelaat om een hele week vrij te nemen? Geen zorgen, ook dan kun je aan je goede voornemens werken. Bijvoorbeeld door je vakantie te combineren met wat productieve dagdelen of uurtjes. Nu we het thuiswerken toch helemaal in de vingers hebben, kunnen we dat net zo goed inzetten om flexibeler te zijn. Zo zou je vanuit je Dorpswoning best een paar uurtjes werk kunnen verzetten, of online bij een meeting aansluiten. In elke Dorpswoning is WiFi en de grote keukentafel is gauw omgetoverd tot gelegenheidskantoor. Ondertussen blijft de rest van het gezin in de vakantiemodus – misschien doen ze even een rondje bos – en daarna pak je de vakantiedraad gewoon weer op.

Vakantie is perfect om je interne batterij weer op te laden. Maar het allerbeste is natuurlijk om een vleugje vakantie door het leven van alledag te vlechten. Bij De Dorpswoning kan dat. Je bent van harte welkom!

Liefs,
Lian en Ellen