Wat een bizar moment was dat toen we bericht kregen dat nachtrecreatie in onze veiligheidsregio tijdelijk niet was toegestaan. Even waren we van slag. Want al was het voorseizoen nog niet op gang gekomen, we hadden altijd wel een paar gasten. Maar nu dus even niemand. Ongekend! Gelukkig konden we allebei snel schakelen. Want deze vervelende situatie was ook een kans om onze eeuwige bulk aan plannen versneld uit te voeren. 

Want plannen, die hebben we echt in overvloed. Bijvoorbeeld voor groot onderhoud klussen zoals een nieuwe vloer, een grote schilderbeurt of een extra badkamer. Dat lukt vaak niet tussen twee aankomsten, zeker niet als een Dorpswoning elke week verhuurd is. Dus hup, aan de slag!

Volle bak klussen

Die eerste weken hebben we gewerkt als bouwvakkers. Meubels eruit, schuren, plamuren, slopen en weer opbouwen. Zelfs enkele tuinen moesten eraan geloven. Hard werken en ‘s avonds moe op de bank ploffen: een heerlijke manier om je corona-gedachten te verzetten. Bovendien zagen we meteen resultaat van onze noeste arbeid. Dat motiveert enorm!

Inrichten en stylen

Na het slopen en weer opbouwen volgde het opnieuw inrichten en stylen. Met de nodige voorzichtigheid hebben we onze aankopen gedaan. Het scheelt dat we een plaatje in ons hoofd hebben waar alle nieuwe spulletjes in moeten passen. Het allerleukste is als dat alles samenkomt in een huis. We zijn uren zoet met het schuiven van meubelstukken en schikken van kussentjes. Net zo lang totdat we helemaal blij zijn met het resultaat.

Spic en span

Natuurlijk hebben we niet alles zelf gedaan. Sommige zaken hebben we aan de vakman overgelaten. Ook Ben, onze vaste klusser, is persoonlijk verantwoordelijk voor een heel groot deel van alle verbouwingen. En niet te vergeten onze ‘gouden vrouwkes’: de dames van de schoonmaakploeg die elk hun eigen huizen bijhouden. Zij hebben al die weken ‘hun’ Dorpswoning schoongemaakt alsof het hun eigen huis was. De Dorpswoningen waar gewerkt is, kregen na afloop een grondige schoonmaakbeurt. Waar zouden we zijn zonder deze geweldige club mensen?

Groen licht

En toen kwam het bericht van de veiligheidsregio: nachtrecreatie was weer mogelijk in Brabant, mits gasten over eigen sanitair konden beschikken. Meteen begon onze telefoon te rinkelen, liepen de agenda’s weer vol en voor we het wisten, waren we als vanouds druk met nieuwe aankomsten. Het was nog hard doorwerken om de laatste klussen op tijd af te ronden. En hoe fijn het ook is om te verbouwen, shoppen en stylen, gasten ontvangen is nog steeds het állerleukste dat bestaat.

We zijn blij jullie weer te mogen verwelkomen in onze mooie huizen en prachtige groene omgeving. Niemand weet wat de komende maanden ons brengen, maar vakantie vieren bij De Dorpswoning, dát kan gewoon weer. Je bent van harte welkom!

Liefs,
Lian & Ellen