Scholen dicht, bedrijven gesloten. Amper sociale contacten en niet de deur uit voor een drankje of een hapje eten. Corona heeft ons allemaal te pakken. Veel mensen zitten noodgedwongen thuis en vragen zich af: wat kan ik nu nog wél doen?

Het laatste waar je nu aan denkt, is waarschijnlijk vakantie of een weekendje weg. We krijgen veel telefoontjes van gasten die een verblijf hebben geboekt, en zich afvragen of dat door kan gaan. Begrijpelijke vragen waar geen pasklaar antwoord op is. Maar we zetten de plussen en minnen graag even voor je op een rij.

Ruimte om je heen

Allereerst: De Dorpswoning is gewoon open. Dat kan ook, want onze huizen zijn landelijk gelegen en hebben elk een eigen adres. Er zijn geen gedeelde faciliteiten, dus buiten je eigen gezelschap hoef je niemand te zien. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en zorgen dus voor een passend, maar nog altijd warm welkom.

Mooi, mooier, mooist

Natuurlijk merken we wel dat het rustiger is. Veel gasten hebben hun komst uitgesteld of geannuleerd. Die tijd gebruiken we om te klussen. Vloeren leggen, schilderen, opnieuw inrichten en restylen. Alles om ervoor te zorgen dat de Dorpswoningen schoon, comfortabel en sfeervol zijn.

Faciliteiten en vermaak

Normaal gesproken verwijzen we onze gasten graag naar gezellige caféetjes en restaurantjes in de buurt. En we helpen ze om leuke activiteiten te bedenken voor hun gezelschap. Dat kan nu even niet. Wat wel kan, is zelf een heerlijke maaltijd koken in de goed uitgeruste keuken van je vakantiehuis. Een boek lezen, muziek maken of uitgebreid in bad gaan. Sommige huizen hebben een privésauna en we bieden ook de mogelijkheid voor het huren van een hottub of biljardtafel.

In alle Dorpswoningen is gratis wifi aanwezig, zodat je gewoon kunt werken, internetten of videobellen.

Midden in de vrije natuur

Het grootste voordeel van de Dorpswoningen is nu waarschijnlijk de landelijke ligging. Vanuit je huis loop je namelijk zó het Leenderbos in. Wandelen en fietsen in de vrije natuur is een van de weinige dingen die je onbezorgd kunt doen. De natuur trekt zich helemaal niks aan van Corona: het is op en top lente! Bovendien is bewegen in de buitenlucht een heerlijke manier om je zorgen even naar de achtergrond te laten verdwijnen.

Even een andere omgeving

Is het een goed idee om nu op vakantie te gaan? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Maar als jij gelukkig wordt van een mooi, comfortabel en brandschoon huis en groene omgeving, trommel dan gerust je huisgenoten op voor een verblijf bij de Dorpswoning. Kijk op onze website voor de huizen die nog beschikbaar zijn of bel voor een persoonlijk advies.

We hopen natuurlijk dat we snel het normale leven weer kunnen oppakken. Vakantie hoort immers onbezorgd te zijn. Maar tot die tijd maken we er het beste van.

Waar je ook bent op dit moment, pas goed op elkaar en blijf gezond!

Liefs,
Ellen en Lian