Sportieve Activiteiten


Naast de tal van wandel- en fietspaden bieden we diverse sportieve activiteiten aan!

*  Schietarrangement bij het Gilde St. Jan in Leenderstrijp Het Gilde St. Jan Baptista van Leenderstrijp verzorgt voor u gedurende 2 uur een leuk schietarrangement. Na een korte uitleg over het ontstaan en de betekenis van het gilde, worden de diverse schietdisciplines binnen het gildewezen beoefend. De dag wordt afgesloten met een schietwedstrijd om de titel van dagkoning.

Dit schietarrangement is mogelijk op iedere gewenste dag tussen 10.00u en 18.00u. De prijs bedraagt € 150,00 incl. munitie en ongeacht de groepsgrootte. Consumpties zijn voor eigen rekening. (reservering van te voren noodzakelijk).

Schieten bij Gilde St.Jan


* Wandelen met gids door Leenderstrijp De omgeving van Leenderstrijp is rijk aan wandelpaden. Heerlijk om even uit te waaien of gewoon op adem te komen. Vaak loopt u aan de mooiste of interessantste plekjes voorbij. Eigenlijk jammer! Misschien zou u wat meer willen weten over de natuur en het landschap van onze omgeving.

Waarom stroomt het water in de ZO- Brabantse beken naar het Noorden?  Waarom liggen de oude dorpskernen aan de westzijde van de beek?  Wat deden de boeren met het landschap? Zomaar wat vragen die een gids van de Plattelandsvereniging beantwoord tijdens een wandeling.

Een wandeling over het Natuurpad van ca. 5 km duurt ongeveer 2,5 uur en gaat door het beekdal, langs de akkers en de bewoningskern van Leenderstrijp. Goed schoeisel is aan te bevelen want het Natuurpad is een ontdekkingstocht over zandpaden, paadjes en slootkanten.

Kosten hiervoor bedragen € 50,00 ongeacht de grootte van de groep.

Wandeling langs Strijper AA


* Hottub of Dutchtub; Huur een houtgestookte Hottub of Dutchtub.

Altijd al een keer in een privé Tub willen liggen; dat is nu mogelijk in uw dorpswoning…. De hottub is geschikt voor 5/6  personen. Water er in, hout in de kachel en binnen twee uur een heerlijk warm bad. Deze wordt op een “vaste” plek neergezet.

Hottub

De Dutchtub is geschikt voor max.4 pers. en is een kunststof houtgestookte tub. In tegenstelling tot de “vaste” Hottub is deze met zijn gewicht van 70 kilo makkelijk van de aanhanger af te tillen en overal te plaatsen.

Hottub en Dutchtub

Hottub / Dutchtub voor 1 dag is € 145,00 en een weekend is € 195,00  (exclusief houtpakket per dag € 10,00 / per weekend € 25,00 en exclusief borg  € 100,00).


*  Kanoën in Valkenswaard Uitgestrekte bossen, groene weilanden en fraai begroeide oevers zorgen voor een prachtige omlijsting van dit oude rivierenlandschap. Met onze kanoverhuur heeft u de keuze uit twee tochten over de Dommel. Kanoen op het traject vanuit Borkel is bijzonder geschikt voor jong en oud. De sportieve kanovaarders kunnen hun hart ophalen met de tocht van 15 kilometer vanuit Neerpelt in België. U vaart door het prachtige natuurgebied ‘t Hageven en tussen Borkel en Valkenswaard kunt u genieten van het natuurschoon in de Malpie. Het eindpunt voor beide tochten is het uitnodigende terras van de Venbergse molen.

Elk uur instappen maar!
Elke dag van het jaar kunt u in de kano stappen. Op bijna elk heel uur tussen 10.00 uur en 15.00 uur wordt u vanaf het eindpunt van de kanotocht met de bus stroomopwaarts gebracht naar het beginpunt van uw kanotocht.
Bij de reservering kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De Canadese kano is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen.

Tijdsduur en aanvangstijden
Aanvangstijden dagelijks:
Borkel en Schaft – Valkenswaard, ± 2 uur varen:
10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Neerpelt – Valkenswaard, ± 4,5 uur varen:
10.00, 11.00, 12.00 en 13.00 uur (van 1 januari tot 15 juni niet mogelijk om 13.00 uur).
Overige aanvangstijden zijn op aanvraag mogelijk.

Startpunt van beide kanotochten is het parkeerterrein van de Venbergse Watermolen, te vinden aan de Molenstraat 211 in Valkenswaard.

De huurprijzen bedragen € 13,00 p.p. voor een 1-pers.kano en € 24,00 voor een canadese kano.

Dorpswoning;omgeving85


*  Boerengolf Boerengolf is een agrarische variant van het reguliere golfspel. Wilt u actief met elkaar bezig zijn? Wat dacht u van Boerengolf voorafgaand met een mooie wandeling. Vanuit uw Dorpswoning wandelt u natuurgebied De Riesten in om vervolgens een balletje te slaan.

Dit geheel zal zo’n 3 uur in beslag nemen en de kosten hiervoor bedragen;

  • Boerengolf met koffie/thee + vlaai + een consumptie                                                  €   9,–  per persoon
  • Boerengolf met koffie/thee + vlaai, een consumptie en een tussendoortje            € 12,50 per persoon
  • Boerengolf met koffie/thee + vlaai, een consumptie en boerenpicknick                € 16,50 per persoon

(Uiteraard is dit ook zonder wandeling te doen).

Boerengolf de Weidetrek


*  Huifkartocht Met de huifkar een mooie stuk natuur rondom je dorpswoning verkennen. Het vertrek kan vanaf de manege. Hier krijg je een korte uitleg over hoe je zelf, met paard en huifkar, van dit mooie gebied kunt genieten. Maar ook een vertrek vanuit uw eigen Dorpswoning behoort tot de mogelijkheden.

Vertrek vanaf de manege tot en met 12- personen (zonder menner):

Halve dag         hele dag

  • 4 personen;                  € 55,-               € 70,-
  • 8 personen;                  € 65,-               € 92,50
  • 12 personen;                € 75,-               € 115,-

Vertrek vanaf uw eigen dorpswoning tot en met: 12 personen (met menner);   € 140,- / € 205,-

Het traject van de dagtochten duurt van 9.30u – 18.00u
Het traject van de halve dagtochten is mogelijk van 9.30 – 14.00 uur of van 13.30 – 18.00 uur.
Feestdagen alleen hele dagtochten.

huifkartocht door het Leenderbos


*  Zwemmen in een Prive-bad   De mogelijkheid bestaat om een privé zwembad in een mooie rietgedekte boerderij voor privédoeleinden af te huren. We kunnen hiervoor terecht op 2 locaties.

Zwembad in Soerendonk; Het bad is 8 x 4 meter en 1.40 diep. Het water wordt constant op 31 graden Celsius gehouden. Het water waarin gezwommen wordt is geen normaal water maar water op lichte zoutbasis. Zout water is vele malen zachter op je huid dan het bekende chloorwater. Voor de genieters die niet het hele uur in het water willen liggen bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een Sunshower. Genieten van Zonlicht en Infrarood tijdens het douchen! Echt een bad voor wellness-liefhebbers. (gebruik van speelmatten en spelmateriaal is mogelijk).

DSCF7141

Zwembad in Leende; Dit bad is 10 x 5 meter en ook 1.40 diep. Het water wordt constant op 32 graden Celsius gehouden, dus heerlijk voor de “koude” onder ons. Het water waarin gezwommen wordt is chloorwater. Voor de kleine zwemfans is een glijbaan, zijn ballen en allerlei spelmateriaal aanwezig. En voor de nog hele kleine kinderen staat er een box. Een bad waar het hele gezin zich kan vermaken.

IMG_0776

Het baden zijn geschikt voor maximaal 10 personen. De kosten bedragen € 30,00 per uur ongeacht het aantal personen. Voor het bad in Soerendonk geldt dat u voor € 5,00 extra, ook nog 2 x gebruik kunt maken van de Sunshower.


*  Solextocht in de omgeving van de Dorpswoning Een heerlijke “ouderwetse” manier van vervoer wat heden ten dage een happening is. Deze Solex tocht voert u langs heide, natuurgebieden met schitterende flora en fauna en uiteraard door pittoreske dorpjes met gezellige cafeetjes en terrasjes. U kunt de Solextocht beginnen bij de organisator hiervan, of vanaf uw Dorpswoning. Start u bij de organisator dan wordt u daar ontvangen met koffie met vlaai. Vervolgens wordt er gestart met een gedegen instructie waarna er met de Solextocht begonnen kan worden. Halverwege de route is een pauze ingelast om de inwendige mens te versterken (niet in de prijs inbegrepen). Duur van deze tocht is ongeveer 3 uur. De tocht kan ook voor 2 uur (zonder pauze).

Er kan gereden worden om 10.00u / 13.30u. of 17.00u.

  • Kosten Solextocht met start bij organisator € 36,50 p.p. (3 uur)
  • Kosten Solextocht met start bij organisator € 25,00 p.p. (2 uur)
  • Kosten Solextocht met start vanaf Dorpswoning € 36,50 p.p./ € 25,00  + € 90,00 transport

Solextocht


*  Paragliden Tandemvlucht vanuit Dorpswoning Natuurlijk in Sterksel Paragliden zonder enige voorbereiding of opleiding? Vlieg met ons mee! De tandemvlucht met een instructeur. Je maakt samen met een ervaren KNVvL gebrevetteerde instructeur/tandempiloot een sensationele duovlucht.

Na een uitgebreide instructie is een paar passen bij start en landing alles wat nodig is om de lucht in te gaan. Tijdens de vlucht krijg je ook uitleg en kun je meestal ook zelf sturen als je dat wilt (en als de veiligheid dat toelaat), maar je kunt ook zorgeloos genieten van het unieke uitzicht en de ultieme vrijheid.
Vliegen zo vrij als een vogel, wie wil dat niet?

Paragliden kan een groot deel van het jaar, zo mogelijk op afspraak (meestal april t/m oktober).
Kosten: 45,- euro p.p. (maximaal gewicht passagier: 120 kilo).

paragliden in Sterksel


* Escape room; Een bezoek aan de DE ESCAPE ROOM vergeet je nooit meer. 60 minuten lang sta je op scherp en beleef je samen met je familie, vrienden of collega’s een ongekend avontuur. Stel je zenuwen op de proef in het “Crime Lab” of in onze “Adventure Camper”. Welke escape room je ook kiest, sensatie verzekerd!

Kijk voor de prijzen op deze link.

Escaperoom Eindhoven

De activiteiten worden enkel aangeboden in combinatie met een overnachting in één van onze dorpswoningen.