Naast wandelen en fietsen zijn er nog een heleboel andere manieren om actief bezig te zijn tijdens je vakantie bij De Dorpswoning. Alle activiteiten op deze pagina zijn exclusief te boeken in combinatie met een overnachting in één van onze Dorpswoningen.

Schietarrangement

Het plaatselijke Gilde verzorgt voor jouw gezelschap een leuk schietarrangement. Na een korte uitleg over het ontstaan en de betekenis van het gilde, kun je de diverse schietdisciplines binnen het gildewezen uitproberen. De dag wordt afgesloten met een schietwedstrijd om de titel van dagkoning.

Dit schietarrangement duurt 2 uur en is dagelijks mogelijk tussen 10.00u en 18.00u. De prijs bedraagt € 150,00 inclusief munitie en ongeacht de groepsgrootte. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Deze activiteit dient u vooraf te reserveren.

Schieten bij Gilde St.Jan


Wandelen met een gids

De omgeving van Leenderstrijp is een gevarieerd wandelgebied. Heerlijk om even uit te waaien of gewoon een frisse neus te halen. Maar als je de omgeving niet kent, loopt je vaak de mooiste of interessantste plekjes voorbij. Eigenlijk jammer, want er is veel meer te zien dan je denkt.

Waarom stroomt het water in de Zuidoost-Brabantse beken naar het Noorden? Waarom liggen de oude dorpskernen aan de westzijde van de beek? Wat deden de boeren met het landschap? Zomaar wat vragen die een gids van de Plattelandsvereniging beantwoordt tijdens een wandeling.

Een wandeling over het Natuurpad van ca. 5 km duurt ongeveer 2,5 uur en gaat door het beekdal, langs de akkers en de bewoningskern van Leenderstrijp. Goed schoeisel is aan te bevelen want het Natuurpad is een ontdekkingstocht over zandpaden, paadjes en slootkanten.

Kosten voor deze wandeling met gids bedragen € 50,00 ongeacht het aantal deelnemers.

Wandeling langs Strijper AA


Huur een hottub

Gun jezelf wat extra luxe: huur een houtgestookte Hottub of Dutchtub!

Altijd al een eigen privé hottub willen hebben? Tijdens je vakantie bij de Dorpswoning kan het gewoon! Een hottub is geschikt voor 5 à 6  personen. Water erin, hout in de kachel en binnen twee uur heeft u een heerlijk warm bad. De hottubb (of de variant Dutchtub) wordt op locatie bezorgd en op een ‘vaste’ plek neergezet. (met uitzondering van Dorpswoning Het Atelier).

Hottub   Hottub en Dutchtub

De Dutchtub is geschikt voor maximaal 4 personen. Het is een houtgestookte tub van kunststof . In tegenstelling tot de ‘vaste’ Hottub is deze met zijn gewicht van 70 kilo makkelijk van de aanhanger af te tillen en overal te plaatsen.

Prijzen

  • Huurprijs voor 1 dag € 145,00  –  Houtpakket dag € 10,-
  • Huurprijs per weekend € 195,00  –  Houtpakket weekend € 25,-

Kanoën in Valkenswaard

Uitgestrekte bossen, groene weilanden en fraai begroeide oevers zorgen voor een prachtige omlijsting van dit oude rivierenlandschap. Met onze kanoverhuur heeft u de keuze uit twee tochten over de Dommel. Kanoen op het traject vanuit Borkel is bijzonder geschikt voor jong en oud. De sportieve kanovaarders kunnen hun hart ophalen met de tocht van 15 kilometer vanuit Neerpelt in België. U vaart door het prachtige natuurgebied ‘t Hageven en tussen Borkel en Valkenswaard kunt u genieten van het natuurschoon in de Malpie. Het eindpunt voor beide tochten is het uitnodigende terras van de Venbergse molen.

Elk uur instappen maar!
Elke dag van het jaar kunt u in de kano stappen. Op bijna elk heel uur tussen 10.00 uur en 15.00 uur wordt u vanaf het eindpunt van de kanotocht met de bus stroomopwaarts gebracht naar het beginpunt van uw kanotocht.
Bij de reservering kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De Canadese kano is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen.

Meer informatie vindt u op de site van Rofra Valkenswaard.

Dorpswoning;omgeving85


Boerengolf

Boerengolf is een agrarische variant van het reguliere golfspel. Wilt u actief met elkaar bezig zijn? Wat dacht u van Boerengolf in combinatie met een mooie wandeling. Vanuit de meeste Dorpswoningen wandelt u zo natuurgebied De Riesten in, om vervolgens aan de andere kant, bij dagrecreatie De Riestenblik, een balletje te slaan.

Het totale programma neemt zo’n 3 uur in beslag. De wandeling is uiteraard optioneel.

Prijzen

  • Voor actuele prijzen klinkt u door naar de Weidetrek

Boerengolf de Weidetrek


Zwemmen in een privé-zwembad

Zin in een frisse duik? Huur dan een mooi privé-zwembad.

Zwembad in Leende: Dit bad is 10 x 5 meter en 1.40 diep. De watertemperatuur is 32 graden Celsius. Voor de kleintjes zijn er een glijbaan, ballen en allerlei spelmateriaal aanwezig. Voor de hele kleintjes staat er een box. Een heerlijk en sfeervol bad waar het hele gezin zich kan vermaken.

Prijzen

Het bad is geschikt voor maximaal 10 personen. De kosten bedragen € 35,00 per uur, ongeacht het aantal personen.


Solex rijden

De solex: een heerlijk ‘ouderwets’ vervoermiddel en een geweldige manier om de omgeving te verkennen. De Solex tocht voert je langs mooie natuurgebieden naar pittoreske dorpjes met gezellige cafeetjes en terrasjes. Je start bij de verhuurder.

Je wordt ontvangen met koffie/thee. Na een duidelijke instructie kun je met de Solex op pad olv een gids bij een groep van meer dan 8 personen. Is de groep kleiner dan 8 personen dan ga je met een routekaart op pad. Gedurende de route van zo’n 2 1/2 uur is er genoeg tijd om een pauze in te lasten om de inwendige mens te versterken (niet in de prijs inbegrepen). Na afloop van de tocht is er de mogelijkheid om ter plekke na te borrelen op het riante buitenterras of in het garagecafé.

Starten is mogelijk om 10.00 en om 13.30.

Prijzen

  • Solextocht olv gids € 32,50 p.p. ( uur)

Solextocht


Paragliden

Paragliden zonder enige voorbereiding of opleiding? Vlieg met ons mee! De tandemvlucht met een instructeur. Je maakt samen met een ervaren KNVvL gebrevetteerde instructeur/tandempiloot een sensationele duovlucht.

Natuurlijk beginnen we met een uitgebreide instructie. Daarna zijn een paar passen bij start en landing alles wat je nodig hebt om de lucht in te gaan. Tijdens de vlucht krijg je ook uitleg en kun je vaak zelf even sturen (als je dat wilt en als de omstandigheden het toelaten). Maar je kunt natuurlijk ook zorgeloos genieten van het schitterende uitzicht en de ultieme vrijheid. Vliegen zo vrij als een vogel, wie wil dat niet?

Paragliden kan een groot deel van het jaar (meestal april t/m oktober) en is mogelijk op afspraak.
Kosten: 45,- euro p.p. (maximaal gewicht passagier: 120 kilo).

paragliden in Sterksel


Escape room

Een bezoek aan de Escape Room vergeet je nooit meer. Met een groep familie, vrienden of collega’s sta je 60 minuten lang ‘op scherp’ en beleef je een ongekend avontuur. Stel je zenuwen op de proef in het ‘Crime Lab’ of in onze ‘Adventure Camper’. Welke escape room je ook kiest, sensatie verzekerd!

Kijk voor meer informatie en prijzen op de website van Escaperoom Eindhoven.

Escaperoom Eindhoven

Alle activiteiten op deze pagina worden exclusief aangeboden in combinatie met een overnachting in één van onze Dorpswoningen.