Er op uit met de kids


Ook voor onze jongste gasten is er van alles te doen in de omgeving!

*  Speeltuin Geenhoven In Valkenswaard bevindt zich speeltuin Geenhoven. Deze wordt geheel door vrijwilligers gerund en is leuk voor groot en klein. Er is een apart gedeelte voor de allerkleinste. En temidden van het terras is een zwembad wat met goed weer voor veel waterpret zal zorgen. De entreeprijs bedraagt €1,75 per persoon. (Kinderen t/m 1 jaar gratis). Er is een winkeltje aanwezig, maar bezoekers mogen (beperkt) eigen consumpties meebrengen.

De speeltuin is vanaf 01 Maart t/m 31 Oktober geopend. In de maanden Maart en Oktober zijn ze vanaf 12.00uur tot 17.30 geopend. Alle overige maanden (April t/m Sept) van 10.00 uur tot 17.30 uur

Speeltuin Geenhoven Valkenswaard


*  Doe-boerderij de Steenuil In Oirschot is een speelboerderij én nog een echte boerderij. Ze hebben binnen en buiten een nieuwe speeltuin met een dikke banden glijbaan, een indoor zandbak, verkleedhoek en nog veel meer. Buiten kun je spelen met skelters, fietsjes, zandbakken, trampolines, speelhuisjes, speeltoestellen en nog heel veel meer. Maar je kunt ook de hele dag met dieren knuffelen of ze zelfs uitlaten. En terwijl je papa, mama, opa of oma op het terras geniet van een heerlijk drankje kun je spelen in een echte hooiberg. Echt spelen op de boerderij, dus vergeet je laarsjes niet!

Openingstijden op woensdag en vrijdag van 12 tot 18.30u en zaterdag en zondag van 10.30 tot 19.30u.   Prijzen per kind (1 t/m 12 jaar) oktober t/m februari € 5,- en maart t/m september  € 7,-. Volwassenen en baby gratis.

Doeboerderij de Steenuil


*  Kanoën in Valkenswaard Uitgestrekte bossen, groene weilanden en fraai begroeide oevers zorgen voor een prachtige omlijsting van dit oude rivierenlandschap. Met onze kanoverhuur heeft u de keuze uit twee tochten over de Dommel. Kanoen op het traject vanuit Borkel is bijzonder geschikt voor jong en oud. De sportieve kanovaarders kunnen hun hart ophalen met de tocht van 15 kilometer vanuit Neerpelt in België. U vaart door het prachtige natuurgebied ‘t Hageven en tussen Borkel en Valkenswaard kunt u genieten van het natuurschoon in de Malpie. Het eindpunt voor beide tochten is het uitnodigende terras van de Venbergse molen.

Elk uur instappen maar!
Elke dag van het jaar kunt u in de kano stappen. Op bijna elk heel uur tussen 10.00 uur en 15.00 uur wordt u vanaf het eindpunt van de kanotocht met de bus stroomopwaarts gebracht naar het beginpunt van uw kanotocht.
Bij de reservering kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De Canadese kano is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen.

Tijdsduur en aanvangstijden
Aanvangstijden dagelijks:
Borkel en Schaft – Valkenswaard, ± 2 uur varen:
10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Neerpelt – Valkenswaard, ± 4,5 uur varen:
10.00, 11.00, 12.00 en 13.00 uur (van 1 januari tot 15 juni niet mogelijk om 13.00 uur).
Overige aanvangstijden zijn op aanvraag mogelijk.

Startpunt van beide kanotochten is het parkeerterrein van de Venbergse Watermolen, te vinden aan de Molenstraat 211 in Valkenswaard.

De huurprijzen bedragen € 13,00 p.p. voor een 1-pers.kano en € 26,00 voor een canadese kano.

Dorpswoning;omgeving85


*  Kinderpretland is “de speeltuin” van Weert, voor elk weertype! De binnenspeeltuin is 2000 m2 groot en de buitenspeeltuin maar liefst 10.000 m2.

Kinderpretland beschikt binnen over een van de grootste speelstructuren van Nederland, met maar liefst 4 etages waanzinnig speelplezier. Tevens is bij droog weer het buitengedeelte geopend. Hier kunnen de kinderen zich naar hartelust in het grote fort óf op een van de vele andere speeltoestellen uitleven.

  • Woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 19.00 uur.
  • Zaterdag, zondag en schoolvakanties (regio zuid) van 10.00 tot 19.00 uur.

De entreeprijs bedraagt € 4,50 per persoon per bezoek. Kinderen tot 2 en volwassenen ouder dan 65 hebben gratis entree.

Kinderpretland


*  Zwembad De IJzeren Man Een klein en overzichtelijk zwemparadijs met golfslagbad, 25 meter bad, kinderbad voor de allerkleinste en instructiebad. Met goed weer is het buitenbad geopend.

  • 1x recreatief zwemmen (tot 4 jaar)              € 2,50 per persoon
  • 1x recreatief zwemmen (vanaf 4 jaar)         € 5,20 per persoon

Schermafdruk 2016-02-22 16.21.21


*  Speeltuin Heezerweg te Sterksel Hier staan speeltoestellen voor groot en klein, vind je een voetbal- annex basketbalveld, een crossebaan, een kabelbaan en nog veel meer. Toegang is gratis.

Speeltuin Sterksel


*  Kinderboerderij de Hoeve te Heeze op het terrein van Kempenhaeghe en De Berkenschutse te Heeze. De Hoeve is een prachtige ontmoetingsplek waar het goed toeven is voor mens en dier, waar ook educatie- en ontspanningsactiviteiten plaatsvinden. Leerlingen van de Berkenschutse en patiënten en bewoners van Kempenhaeghe maken er gebruik van. Maar ook gasten van ‘buiten Kempenhaeghe’ zijn van harte welkom. Toegang is gratis.

Kinderboerderij De hoeve


*  Zwemmen in een Prive-bad   De mogelijkheid bestaat om een privé zwembad in een mooie rietgedekte boerderij voor privédoeleinden af te huren. Dit de afmeting van het bad is 8 x 4 meter en is overal 1.40 m. diep.

We kunnen hiervoor terecht op 2 locaties.

Zwembad in Soerendonk; Het bad is 8 x 4 meter en 1.40 diep. Het water wordt constant op 31 graden Celsius gehouden. Het water waarin gezwommen wordt is geen normaal water maar water op lichte zoutbasis. Zout water is vele malen zachter op je huid dan het bekende chloorwater. Voor de genieters die niet het hele uur in het water willen liggen bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een Sunshower. Genieten van Zonlicht en Infrarood tijdens het douchen! Echt een bad voor wellness-liefhebbers. (gebruik van speelmatten en spelmaterialen mogelijk).

DSCF7141

Zwembad in Leende; Dit bad is 10 x 5 meter en ook 1.40 diep. Het water wordt constant op 32 graden Celsius gehouden, dus heerlijk voor de “koude” onder ons. Het water waarin gezwommen wordt is chloorwater. Voor de kleine zwemfans is een glijbaan, zijn ballen en allerlei spelmateriaal aanwezig. En voor de nog hele kleine kinderen staat er een box. Een bad waar het hele gezin zich kan vermaken.

IMG_0776

Het baden zijn geschikt voor maximaal 10 personen. De kosten bedragen € 30,00 per uur ongeacht het aantal personen. Voor het bad in Soerendonk geldt dat u voor € 5,00 extra, ook nog 2 x gebruik maken van de Sunshower.


 

*  De Philips Fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. Het is een boomgaard van 12 hectare met appel-, peren- en pruimenbomen en voorzien van eigen Pannenkoekenhuis.

Pannenkoeken eten met een schitterend uitzicht over de bloeiende boomgaard? Dat kan alleen bij De Proeftuin! Ons pannenkoekenhuis ligt dicht bij de stad en toch middenin het groen. De Proeftuin is een modern pannenkoekenhuis, kleurrijk en modern ingericht, een heerlijke plek om te onthaasten en te genieten van pure, (h)eerlijke én betaalbare gerechten. Ook de kinderen vermaken zich prima bij Philips Fruittuin. Vóór of na de pannenkoek kun je je uitleven in het speeltuintje, op speurtocht gaan door de boomgaard of een spelletjesparcours volgen. Ook kun je bij ons terecht voor kinderfeestjes en -workshops

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van de Philips Fruittuin

Philips Fruittuin