Ook voor onze kleinegasten is hier van alles te doen en te beleven. We geven je graag wat tips.

Speeltuin Geenhoven in Valkenswaard

Zin om even lekker te spelen? In Valkenswaard vind je speeltuin Geenhoven. Deze leuke speeltuin voor groot en klein wordt gerund door vrijwilligers. Er is een apart gedeelte voor de allerkleinsten en een zelfbedieningsterras waar je lekker kunt genieten van een kopje koffie, een glaasje ranja of een ijsje. Het nuttigen van eigen etenswaren is (beperkt) toegestaan. Bij het terras is een (ondiep) zwembad waar met goed weer naar hartenlust gespetterd kan worden.

De entreeprijs bedraagt €1,75 per persoon (kinderen t/m 1 jaar gratis).

Openingstijden

 • van 1 maart t/m 31 oktober
 • in maart en oktober van 12.00 tot 17.30 uur
 • van april t/m september van 10.00 tot 17.30 uur

Speeltuin Geenhoven Valkenswaard


Doe-boerderij De Steenuil in Oirschot

In Oirschot vind je Doe-boerderij De Steenuil: een speelboerderij én een echte boerderij. Hier kunnen de kinderen zich zowel binnen als buiten lekker uitleven. Binnen met de dikke banden glijbaan, de indoor zandbak, de verkleedhoek en nog veel meer. Buiten zijn er skelters, fietsjes, zandbakken, trampolines, speelhuisjes, speeltoestellen en nog heel veel meer. Maar je kunt ook lekker met de dieren knuffelen of ze zelfs uitlaten. En terwijl papa, mama, opa of oma op het terras geniet van een heerlijk drankje, kun je spelen in een echte hooiberg. Echt spelen op de boerderij, dus vergeet je laarsjes niet!

Prijzen per kind (1 t/m 12 jaar) oktober t/m februari € 5,- en maart t/m september  € 7,-. Volwassenen en baby’s gratis.

Openingstijden:

 • op woensdag en vrijdag van 12.00 tot 18.30 uur
 • zaterdag en zondag van 10.30 tot 19.30 uur

Doeboerderij de Steenuil


Kano varen in Valkenswaard

Zelf op ontdekking in een oud rivierenlandschap? Dan kan! Met deze kanoverhuur heeft u de keuze uit twee kano-tochten over de Dommel. Het traject vanuit Borkel door de Malpie is geschikt voor jong en oud. Hele sportieve kanovaarders kunnen hun hart ophalen met de tocht van 15 kilometer vanuit Neerpelt in België. Hier vaar je eerst door het prachtige natuurgebied ‘t Hageven. Het eindpunt voor beide tochten is het uitnodigende terras van de Venbergse molen.

Elk uur instappen maar!
Kano varen kan in principe elke dag van het jaar. Vanaf het eindpunt word je met de bus stroomopwaarts gebracht naar het startpunt van de kanotocht.
Bij de reservering kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De Canadese kano is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen.

Aanvangstijden dagelijks
Borkel en Schaft – Valkenswaard (± 2 uur varen):
10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Neerpelt – Valkenswaard (± 4,5 uur varen):
10.00, 11.00, 12.00 en 13.00 uur (van 1 januari tot 15 juni niet mogelijk om 13.00 uur).

Overige aanvangstijden zijn op aanvraag mogelijk.

Startpunt van beide kanotochten is het parkeerterrein van de Venbergse Watermolen, Molenstraat 211 in Valkenswaard.

Prijzen

 • € 13,00 p.p. voor een eenpersoons kano
 • € 26,00 voor een Canadese kano

Dorpswoning;omgeving85


Kinderpretland in Weert

Dé speeltuin van Weert, voor elk weertype: Kinderpretland! De binnenspeeltuin is 2.000 mgroot en de buitenspeeltuin maar liefst 10.000 m2.

In Kinderpretland vind je een van de grootste speelstructuren van Nederland, met maar liefst vier etages waanzinnig speelplezier. Bij droog weer is ook het buitengedeelte geopend. Hier kunnen de kinderen zich naar hartenlust vermaken in het grote fort of op een van de vele andere speeltoestellen.

Openingstijden

 • Woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 19.00 uur
 • Zaterdag, zondag en schoolvakanties (regio Zuid) van 10.00 tot 19.00 uur

De entreeprijs bedraagt € 4,50 per persoon per bezoek. Kinderen tot 2 jaar en volwassenen ouder dan 65 hebben gratis entree.

Kinderpretland


Zwembad De IJzeren Man in Weert

Een overzichtelijk zwemparadijs met golfslagbad, 25-meter bad, kinderbad voor de allerkleinste en een instructiebad. Met goed weer is ook het buitenbad geopend.

Tarieven

 • 1x recreatief zwemmen (tot 4 jaar)              € 2,50 per persoon
 • 1x recreatief zwemmen (vanaf 4 jaar)         € 5,20 per persoon

Schermafdruk 2016-02-22 16.21.21


Speeltuin Heezerweg in Sterksel

Hier staan speeltoestellen voor groot en klein, vind je een voetbal- annex basketbalveld, een crossbaan, een kabelbaan en nog veel meer. Toegang is gratis.

Speeltuin Sterksel


Kinderboerderij De Hoeve in Heeze

Op het terrein van Kempenhaeghe en De Berkenschutse (speciaal onderwijs) in Heeze vind je deze leuke kinderboerderij. Het is een prachtige ontmoetingsplek voor mens en dier, waar je ook terecht kunt voor educatieve en ontspanningsactiviteiten. De kinderboerderij wordt bezocht door leerlingen van De Berkenschutse, patiënten en bewoners van Kempenhaeghe. Maar ook gasten ‘van buiten’ zijn van harte welkom. Toegang is gratis.

Kinderboerderij De hoeve


Zwemmen in een privé-zwembad

Zin in een frisse duik? Huur dan een mooi privé-zwembad.

Zwembad in Leende: Dit bad is 10 x 5 meter en 1.40 diep. De watertemperatuur is 32 graden Celsius. Voor de kleintjes zijn er een glijbaan, ballen en allerlei spelmateriaal aanwezig. Voor de hele kleintjes staat er een box. Een heerlijk en sfeervol bad waar het hele gezin zich kan vermaken.

Geschikt voor maximaal 10 personen. De kosten bedragen € 35,00 per uur, ongeacht het aantal personen.


De Philips Fruittuin in Eindhoven

Pannenkoeken eten met een schitterend uitzicht over de boomgaard. Dicht bij de stad en toch midden in het groen. Dat kan in de Philips Fruittuin.

Deze enorme fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. Het is een boomgaard van 12 hectare met appel-, peren- en pruimenbomen.

De Proeftuin is een heerlijke plek om te onthaasten en te genieten van pure, (h)eerlijke én betaalbare gerechten. Ook de kinderen vermaken zich prima bij Philips Fruittuin. Voor of na de pannenkoek kunnen ze zich uitleven in het speeltuintje, op speurtocht gaan door de boomgaard of een spelletjesparcours volgen. Ook kun je er terecht voor kinderfeestjes en -workshops. 

Philips Fruittuin