De activiteiten op deze pagina zijn exclusief voor gasten van De Dorpswoning en zijn uitsluitend te boeken in combinatie met een overnachting.

Workshop beeldhouwen

Wil je even uit je hectische leven stappen, je gedachten stil zetten en lekker met je handen bezig zijn? Dan is beeldhouwen misschien iets voor jou! Beeldhouwen is werken met de natuur: een ruwe steen langzaam omvormen tot een beeld.

Gasten van de Dorpswoning kunnen een gezellige ochtend, middag of avond beeldhouwen. In deze workshop wordt gewerkt met mergel, een mengsel van klei en kalk. Dit zachte materiaal is gemakkelijk om te vormen tot een beeld.

We beginnen met een korte demonstratie. Daarna ga je zelf aan de slag. Deze workshop kan plaatsvinden in je eigen dorpswoning, of in het atelier in Den Bosch. Deelnemen is mogelijk vanaf 8 jaar.

De workshop duurt 2 uur voor kinderen en 3 uur voor volwassenen.

Kosten: € 15 p.p. voor kinderen en € 25 p.p. voor volwassenen. Dit is inclusief mergel, koffie, thee, limonade en lekkers. Minimale deelname 5 personen.

Dorpswoning;activiteit2


Bonbons maken

Voor deze workshop gaan we naar een heuse chocoladefabriek in de buurt. Je wordt ontvangen met koffie of thee en een overheerlijke bonbon. Intussen ontdek je het een en ander over chocolade: waar het vandaan komt, hoe het verwerkt wordt, enzovoorts.

Dan ga je zelf aan de slag om bonbons te maken. We beginnen met een ‘vorm bonbon’. Deze gaan we eerst mouleren, dan vullen en vervolgens dichtstrijken met chocolade. Tussen deze stappen door gaat de vorm even de koeling in. Dat geeft ons de kans om met de handwerkbonbons aan de slag te gaan.

Voor handwerkbonbons krijgt iedereen marsepein om te verwerken tot een mooie bonbon of eigen creatie. Dit halen we door de chocolade waarna we het ‘afgarneren’ met een spuitzakje chocolade.

Na afloop pakken we alle creaties in zodat je ze mee naar huis kunt nemen. Per persoon maak je 250 tot 300 gram bonbons. Tijdens de workshop mag er onbeperkt worden gesnoept!

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 25,00 p.p. met een minimum bedrag van € 250,-.

Uitgebreide workshop
Naast alles wat hierboven omschreven staat gaan we tijdens de uitgebreide workshop ook nog:

  • zelf vullingen koken
  • krakelingen spuiten
  • pindarotsjes maken.

Per persoon neem je ongeveer 500 gram zelfgemaakte chocolade mee naar huis.

De uitgebreide workshop duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 35,00 p.p. met een minimum bedrag van € 350,00.

Workshop bonbons


Schilderworkshop

Of je nu ervaring hebt, of nog nooit een penseel hebt vastgehouden: schilderen is een heerlijke manier om je te ontspannen. Speciaal voor gasten van De Dorpswoning bieden we een schilderworkshop aan bij Marianne Baijens: kunstschilder, creatief coach en schilderdocent.

De workshop kan zowel bij Marianne in haar atelier in Leende, als in je eigen Dorpswoning worden gegeven. Je schildert met acrylverf en kunt kiezen wat te schilderen. En het leuke is: ervaring met schilderen is niet nodig. Verbaas jezelf!

Bij een dagworkshop beginnen we om half 11 met koffie/thee en een homemade taartje, daarna lekker schilderen (dat kan zijn bv blije kunst, intuïtief, en plein air of wat jullie maar willen) een uitgebreide lunch en we eindigen om 17.00 uur met een borrel en kaasplankje. Kosten €85,00 p.p.
Een halve dag kan ook, van 10.30-13.30 bv oesterschelpen schilderen daarbij krijg je weer dat lekkere taartje en een glaasje bubbels, een homemade soepje en 2 amuses. Kosten € 50,00 p.p.

 

Deze workshops worden exclusief aangeboden aan gasten van De Dorpswoning en zijn uitsluitend te boeken in combinatie met een overnachting.