Creatieve Activiteiten


*  Workshop Beeldhouwen Wil je even uit je hectische leven stappen, je gedachten een halt toeroepen en bezig zijn met je handen? Misschien is beeldhouwen dan net iets voor jou! Beeldhouwen is werken met de natuur, een ruwe steen langzaam omvormen tot een beeld.

Een gezellige ochtend, middag of avond beeldhouwen. In deze workshop werken we met mergel. Mergel is een mengsel van klei en kalk. Dit zachte materiaal is gemakkelijk om te vormen tot een beeld. We beginnen met een korte demonstratie, daarna ga je zelf aan het werk. Deze workshop kan zowel in uw eigen dorpswoning als in het atelier te Den Bosch worden georganiseerd.

Tijd:     2 uur voor kinderen (leeftijd vanaf 8 jaar) en 3 uur voor volwassenen.

Kosten: € 15 p.p. voor kinderen en € 25 p.p. voor volwassenen inclusief mergel en inclusief thee, koffie, limonade en lekkers. Minimale deelname 5 personen.

Dorpswoning;activiteit2


*  Bonbons maken Deze workshop wordt in de omgeving gegeven op locatie van de chocoladefabriek. U wordt ontvangen met een lekker bakje koffie of thee en een overheerlijke bonbon. Intussen ziet u waar chocolade vandaan komt, hoe het verwerkt word, enz.

Dan gaat u zelf de bonbons maken. We beginnen met een vorm bonbon. Deze gaan we eerst mouleren dan vullen en dichtstrijken met chocolade. Tussen deze 3 stappen door moet de vorm de koeling in en gaan we met de handwerkbonbons beginnen. Hiervoor krijgt iedereen marsepein die we gaan verwerken tot een mooie bonbon of eigen creatie. Deze gaan we door de chocolade halen en afgarneren met een spuitzakje chocolade. Na afloop mag alles ingepakt worden en mee naar huis worden genomen.Je maakt per persoon ongeveer 250 tot 300 gram bonbons. Tijdens de gehele workshop kunt u onbeperkt bonbons snoepen.

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur en de kosten bedragen 25,00 p.p. met een minimum bedrag van € 250,-.

Uitgebreide workshop:

Hetzelfde als hierboven maar dan gaan we ook nog zelf vullingen koken krakelingen spuiten en pindarotjes maken. Hierbij neem je per persoon ongeveer 500 gr chocolade mee.

De uitgebreide workshop duurt ongeveer 2,5 uur en de kosten hiervan bedragen 35,00 p.p. met een minimum bedrag van € 350,-.

Workshop bonbons

De activiteiten worden enkel aangeboden in combinatie met een overnachting in één van onze dorpswoningen.