Culinair genieten vanuit je Dorpswoning

Culinair genieten

Culinair genieten

Eten doen we elke dag. Soms even snel tussen alle drukke bezigheden door, maar op vakantie meestal met wat meer aandacht. De keuken is dan ook een belangrijke plek in elke Dorpswoning. Alles is aanwezig om uitgebreid te kokkerellen. Van oven tot keukengerei en natuurlijk een tafel met plaats voor iedereen.

Maar ook als je het jezelf makkelijk wilt maken, zijn er allerlei mogelijkheden om heerlijk te eten tijdens je verblijf. Uit of thuis. We doen je graag een paar suggesties!

Kok aan huis

Kok aan huis

Laat je verwennen en inspireren door een kok die speciaal voor jullie komt koken. Gewoon in de keuken van je Dorpswoning. Geef vooraf eventuele menu-wensen en allergieën door zodat het menu helemaal op jullie wordt afgestemd. 

Een kok aan huis is ontzettend leuk als je van koken houdt en wilt zien hoe je eten bereid wordt. Als je het leuk vindt, kun je zelfs een handje meehelpen. Het is ook ideaal als je juist níet van koken houdt, geen zin hebt om de BOB te zijn na een etentje buiten de deur of als er kleine kinderen in het gezelschap zijn. Zij kunnen lekker slapen terwijl de grote mensen in alle rust uitgebreid tafelen. 

Thuisbezorgd

Thuisbezorgd

In de kleine dorpjes waar onze Dorpswoningen staan zijn de bezorgopties wat minder uitgebreid dan in grote steden. Maar dat neemt niet weg dat je best wat te kiezen hebt als het om thuisbezorging - of zelf afhalen - gaat. In het dorp vind je in elk geval een friettent, Chinees restaurant en shoarma/pizza afhaalrestaurant. Iets verderop kun je terecht voor sushi. 

Een andere makkelijke optie is een maaltijdbox die je van thuis meebrengt - lekker makkelijk en afgestemd op het aantal tafelgasten - of een doe-het-zelf menu van een lokale culinaire smaakmaker. Wij hebben een aantal toppers in onze contacten staan en verwijzen je graag naar hen door. 

Recht van het land

Recht van het land

Ga jij ook graag op ontdekking bij lokale winkeltjes? Wij snappen dat! Hoe makkelijk het ook is om eten van thuis mee te brengen, niets is zo leuk als de smaken ontdekken van de plek waar je bent. Ook als dat maar honderd kilometer van je eigen huis vandaan is. Bovendien moet het allemaal mee in de auto, die vaak toch al zo vol zit. Dus boodschappen doen in de buurt van je vakantieadres is gewoon een heel goed idee. 

Sommige boodschappen zijn simpel: een pak melk, stuk kaas, groenten, fruit en chips. Daar zijn supermarkten voor en die vind je hier van groot tot (heel) klein. Er zijn ook bijzondere adresjes zoals een lokale wijnboer, theeplantage (ja echt!) en kaasboer. En tot slot staan er hier, vooral in de zomer, veel kraampjes langs de weg waar je verse eieren, honing, aardappelen en groenten uit de moestuin kunt kopen. Vers van het land. Lokaler kan het niet!

Uit eten

Uit eten

En dan tot slot: uit eten. Lekker de deur uit (om daarna weer fijn 'thuis' te komen). Ben je op zoek naar de beste restaurants in de buurt van je Dorpswoning, vraag er dan gerust naar. Wij gaan - speciaal voor jullie, dat begrijp je - regelmatig op onderzoek uit.

In Leende liggen de restaurants verspreid over één lange weg. Van een eetcafé in het noorden en een Italiaans à la carte restaurant (geen pizza) in het midden naar een heus sterrenrestaurant in het zuiden, recht tegenover Dorpswoning Het Tolhuis. Valkenswaard heeft een levendig centrum waar allerlei restaurants vlak bij elkaar liggen. In Borkel zijn wat minder opties, maar kun je nog altijd kiezen uit meerdere smaakvolle adresjes. 

Ga je met de auto, dan is de keuze echt gigantisch. Niet alleen in de grotere plaatsen, maar juist ook daarbuiten. Zo vind je in Nederweert (een kwartiertje rijden vanuit Leende) heel veel opties, waaronder een geweldig sushi-restaurant. Ook in de bossen bij Heeze weten we een goed adresje. Zeg ons waar je zin in hebt en wij wijzen je de weg. 

Nog een handige tip: in elke Dorpswoning ligt een tablet waar onze Dorpswoningen app op geïnstalleerd is. Speciaal voor jou. Hier vind je heel veel inspiratie en tips, ook voor je  culinaire avonturen. En heb je zelf iets ontdekt dat ook leuk is voor andere gasten? Laat het ons weten. Dan gaan we daar zelf ook eens een kijkje nemen. Want ja, we moeten toch weten waar we over praten...  ;-)

Ook interessant
Sportzomervakantie

Sportzomervakantie

Kijk jij graag naar sport op tv? Dan kijk je vast uit naar deze zomer met het EK voetbal en de olympische spelen. Je tv mee op zomervakantie nemen gaat misschien wat ver, maar wij hebben een goed én gezinsvriendelijk alternatief. 
Een 'zusje' voor Op Niveau

Een 'zusje' voor Op Niveau

Vanaf 1 april 2024 voegen we Op Niveau 4 toe aan ons aanbod. Een Dorpswoning áchter een Dorpswoning. Ideaal voor grote gezelschappen die toch graag wat privacy hebben.
Verborgen parels van Eindhoven

Verborgen parels van Eindhoven

Hou jij van de stad maar ook van rust en ruimte? Plan dan een citytrip vanuit je Dorpswoning. Logeer in een groene omgeving en reis in minder dan een halfuur naar hartje stad. Wij verklappen je de leukste hotspots!